Bu buluşmamızda “OHAL’de hak bilinci ve korkuyla baş etmek” üzerine konuştuk, fikirlerimizi paylaştık. Eylemliliğin önündeki en büyük engellerden biri olan korkularımızı nasıl denetim altına alabiliriz, haklarımız nelerdir ve haklarımızı bilmek bize neler kazandırır? Travma, toplumsal çatışma ve hukuksuzluğun bizde yarattığı ve gündelik hayatımızı etkisi altına alan endişelerimizi nasıl hafifletiriz? Bu ayki konuşmacılarımız Av.Baran Kaya ve psikolojik danışman Mevhibe Yalçın bu sorular üzerine düşünmemize yardımcı oldu.
Atölyeye gelemediyseniz, linkteki videodan konuşmacılarımızı dinleyebilirsiniz.
Av. Baran Kaya
1990’da Diyarbakır’da doğdu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kaya, aynı üniversitede Kamu Hukuku Bölümü’nde Yüksek Lisans yapıyor. Kaya, Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim’de ifade özgürlüğü davalarına müdafi olarak katılıyor ve duruşmaların takibini yürütüyor.
Mevhibe Yalçın
Mevhibe Yalçın, 1982’de Konya’da doğdu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde tamamladıktan sonra lise düzeyi eğitim kurumlarında psikolojik danışman olarak çalıştı. Psikolojik danışmanlık rolüne ek IB diploma programının sosyal etkinlikler koordinatörlüğünü üstlendi. Yakın dönemde, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşlerinde anlatıcı olarak yer aldı. Yaklaşık dört yıl, İstanbul Psikodrama Enstitüsü tarafından verilen psikodrama grup terapileri eğitimine katıldı. Şu anda İFTİ Psikoterapi’de aile ve çift terapileri eğitimine ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku lisansüstü programına devam etmektedir. Kültürel incelemeler, toplumsal cinsiyet, göç, gençlik çalışmaları, insan hakları, coğrafya, edebiyat ve mizah ilgilendiği alanlar arasındadır.